Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Tinutul Secuiesc, Cazare Tinutul Secuiesc, Descriere Tinutul Secuiesc, Oferte de cazare hoteluri vile pensiuni Tinutul Secuiesc , Hotel Hanul...
Caută

Tinutul Secuiesc


Hoteluri

Hotel 2 stele Hotel Hanul Ursilor (Targu mures)

Pensiuni

Pensiunea 3 stele Pensiunea Princess (Praid)Vezi mai multe imagini din

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Mesaj intampinare Tinutul Secuiesc

Descriere

Ţinutul Secuiesc (maghiară: Székelyföld) este o zonă din România, situată în estul Transilvaniei, locuită în majoritate de secui-maghiari şi împărţită în mod tradiţional în scaune (magh. "szék"), de unde numele de "székely", în română "secui"[1].

În perioada interbelică a existat încă judeţul Trei Scaune (magh. Háromszék), desfiinţat ulterior de autorităţile comuniste. În prezent Ţinutul Secuiesc cuprinde judeţele Covasna şi Harghita, precum şi o parte din judeţul Mureş şi o comună din judeţul Bacău, înglobate cu ocazia reformei administrative din 1968 acestui din urmă judeţ, cu toate că erau şi sunt locuite majoritar de secui.

Ţinutul Secuiesc nu are niciun statut administrativ, deşi există o mişcare pentru a crea o regiune autonomă secuiască în acest ţinut. Centrul istoric a Ţinutului Secuiesc a fost Târgu Mureş, acum este Odorheiu Secuiesc.


Informatii din Tinutul Secuiesc


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan