Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Techirghiol, Litoral, Cazare Techirghiol litoral 2011, Oferte de cazare Techirghiol, Cazare Techirghiol, Pensiuni vile Techirghiol la mare ,...
Caută

Litoral, Techirghiol


Hoteluri Techirghiol

Complex Turistic Anina (Techirghiol)

Vile Techirghiol

Vila 3 stele Vila Monica (Techirghiol)Descriere

Statiunea este localizata intre mare si Lacul Techirghiol, la 17 km de Constanta.

Techirghiol este o statiune balneoclimaterica cu functionare permanenta. Climatul maritim, apa marii, apa lacului, namolul sapropelic de o calitate exceptionala, plaja cu nisip fin sunt factorii de cura care recomanda statiunea pentru tratarea afectiunilor reumatismale, ginecologice, dermatologice, endocrine, respiratorii, cardiovasculare, a starilor posttraumatice. Statiunea dispune de mai multe baze de tratament.
In Techirghiol se poate vizita Schitul Sfanta Maria.

Situat la 18 km sud de Constanta, pe malul lacului cu acelasi nume (11.6 kmp), Techirghiol dobandeste statutul de statiune balneara in 1899, cand s-a inaugurat "Azilul maritim Techir-ghiol", cu 40 de paturi si instalatii pentru bai cu namol.
Factorii curativi sunt apa sarata a lacului si namolul terapeutic. Apa are o mineralizare de 96.6g/l, cu predominarea clorurii de sodiu, clorurii de magneziu si iodurii de sodiu. Namolul este de origine organica si contine saruri multiple. Ca o consecinta fireasca, statiunea s-a profilat pe tratamentul reumatismului cronic, anemiilor, rahitismului, afectiunilor ginecologice.
Viata oamenilor pe aceste meleaguri si mai ales continuitatea ei, se lasa reconstituita prin putinele dar constantele marturii arheologice descoperite mai mult sau mai putin intamplator.

 

Atractii turistice, istorice, monumente, muzee

Istoria acestor marturii ajunge pana in neolitic, asezarea Techirghiolului fiind inclusa in faza a doua a culturii Hamangia-Cernavoda. Inca din 1924 cercetari arheologice sistematice efectuate de Vasile Parvan, au incercat sa stabileasca trecutul acestor regiuni.
Dobrogea, prin posesiunea ei de catre romani, cu mult inainte de cucerirea Daciei de catre Traian si mult dupa retragerea lui Aurelian, reprezinta un leagan deosebit de formare al poporului roman.
Romanii cunosteau pe vremea aceea calitatile terapeutice ale namolului. Asezarea Techirghiol aflandu-se la marginea drumului imperial care ducea de la Tomis (Constanta) la Callatis (Mangalia) era oricum o tinta usor de atins. Monezile gasite la Techirghiol din aceasta perioada atesta prezenta romana si schimburile cu populatia autohtona.

In anul 1388 Dobrogea sa unit pentru prima data cu Tara Romaneasca sub domnia lui Mircea cel Batran.
O prima mentiune documentara a asezarii Techirghiol dateaza din 1560, cand Tekfur-koy este numit, in firmane ale sultanului Suleyman Magnificul catre domnitorul Moldovei.
De acum inainte vom intalnii numele asezarii sub Tekfur-koy sau Tekfur-golu (Tekfur - vargat, iar koy/golo - lac pe turceste, lacul aparand deseori sub influenta vantului si a sarii vargat).
Primele informatii scrise legate de efectele terapeutice ale lacului si namolului sau, dateaza din 1854. Comandantul otoman Said Pasa poposeste in tabara militara de la Techirghiol unde face mai multe bai cu namol, dupa sfaturile bastinasilor. Surprins remarca efecte miraculoase in ceea ce priveste bratul lui bolnav.
La 1 decembrie 1878 trupele romane intra in Dobrogea, ceea ce reprezinta si factic, alipirea provinciei cu tara.
Unul dintre noii "locuitori" ai Techirghiolului, dupa reformele de improprietarire a fost si Mihail Kogalniceanu, care cumpara pamant si imobile in jurul lacului si care a si construit o fantana publica in localitate, iar la Tuzla a ridicat capela ortodoxa.
Printre proeminentii locuitori ai Techirghiolului se numara si Mircea Eliade, ai carui parinti detineau din 1906, o casa de vacanta in Techirghiol - Vila Claudia
Un alt proeminent si binefacator care sa angajat mult in Techirghiol, a fost marele artist Constantin Tanase.

Alte informatii, link-uri utile


Unitati de cazare in Techirghiol

Informatii din Techirghiol


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan