Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Slanic Moldova, Moldova, Descriere Slanic Moldova, Obiective turistice Slanic Moldova, Cazare Vile pensiuni hoteluri Slanic Moldova , Hotel Euro...
Caută

Moldova, Slanic Moldova


Hoteluri Slanic moldova

Hotel 3 stele Hotel Euro Vacanta (Slanic moldova)

Pensiuni Slanic moldova

Pensiunea 3 stele Pensiunea Montana (Slanic moldova)
Pensiunea 2 stele Pensiunea Teleconstructia (Slanic moldova)

Vile Slanic moldova

Vila 3 stele Vila Vila la cheie (Slanic moldova)Vezi mai multe imagini din

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Harta cu localizarea localitatii Slanic Moldova
Biserica, Slanic Moldova
Cazare Slanic Moldova
Primaria Slanic Modldova
Biserica Slanic Moldova
Aranjament Floral Slanic Moldova

Descriere

Oraşul Slãnic-Moldova este aşezat în partea de sud-vest a judeţului Bacãu, într-o micã depresiune, îngustã şi lungã, mãrginitã de culmi înalte, pe valea râului Slãnic de unde şi-a luat şi numele, râu care îşi trage izvorul de la 7 km de localitate, în muntele Şandru Mare (1.639 m).
Este situat la 26°37’ longitudine esticã şi 46°17’ latitudine nordicã şi 530 m altitudine. Localitatea a fost întemeiatã şi s-a dezvoltat datoritã numeroaselor izvoare de apã mineralã cu compoziţii variate şi valoroase, primind astfel statutul de staţiune balneoclimatericã.
Se învecineazã cu comuna Dofteana la nord, comuna Oituz la sud, la vest cu judeţul Covasna şi la nord, nord-est cu oraşul Târgu Ocna.
Suprafaţa totalã a localitãţii este de 11.595 ha dintre care numai pãdurile ocupã o suprafaţã de 9.265 ha.

Alte informatii, link-uri utile

 Căi de acces

Cu trenul. Pentru Slãnic Moldova, cãlãtorii coboarã la Târgu Ocna – Salina, o haltã dupã gara Târgu Ocna, de unde vor continua drumul cu transport în comun sau autobuze, pe o distanţã de 18 km, de-a lungul unei frumoase şosele care însoţeşte apa Slãnicului.
De la Bucureşti la Târgu Ocna sunt unele trenuri directe, altele cu legãturã la Adjud. Din linia principalã de cale feratã care leagã Bucureştii de nordul Moldovei (Bucureşti – Suceava Nord) se ramificã la Adjud linia secundarã Adjud – Ciceu, care strãbate Carpaţii Rãsãriteni de-a lungul vãii Trotuşului. De la Adjud la Târgu Ocna-Salinã sunt 53 km. Din Braşov, Cluj Napoca şi Târgu Mureş se ajunge la Târgu Ocna-Salinã prin Ciceu.
Pe şosea. Principala axã de legãturã este şoseaua DN 2 Bucureşti-Suceava-Siret din care se ramificã, la Adjud, DN 11A în continuarea cãreia parcurgem DN 12B.
Cãlãtorii care au ca punct de plecare Galaţi, vor strãbate şoselele naţionale nr. 25 şi 24 pânã întâlnesc DN 2, urmând în continuare şoselele amintite mai sus (DN 11A, 12A şi 12B).
De la Iaşi se merge pe DN 28 tot pânã la şoseaua naţionalã nr. 2.
De la Bacãu, se poate ajunge la Slãnic Moldova pe un drum mai scurt (DN 11 pânã la oraşul Oneşti, iar de acolo pe DN 12A şi DN 12B).
De la Braşov legãtura se face pe DN 11 (Braşov-Târgu Secuiesc-Oituz-Oneşti).
De la Cluj Napoca se poate ajunge la Slãnic Moldova fie pe drumurile nationale DN 15 (Cluj Napoca-Târgu Mureş) şi DN 13 (Târgu Mureş-Sighişoara-Braşov), iar mai departe pe ruta amintitã; fie pe un drum mai scurt: DN 15 (Cluj Napoca-Târgu Mureş), iar mai departe prin Sovata – Odorhei, Miercurea Ciuc – Ghimeş – Palanca – Slãnic Moldova (290 km).
De la Miercurea Ciuc se poate ajunge fie pe DN 12 (Miercurea Ciuc-Tuşnad-Chichiş), iar mai departe pe DN 11, sau DN 12A prin Ghimeş – Palanca.

Cazare pensiuni hoteluri Slanic Moldova

 

Unitati de cazare in Slanic Moldova

Informatii din Slanic Moldova


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan