Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Sinaia, Cazare Sinaia, Cazare Munte Sinaia, Descriere Orasul Sinaia, Ski Sinaia, Vile Si Pensiuni Sinaia , Hotel International, Hotel Anda, Hotel...
Caută

Sinaia


Hoteluri Sinaia

Hotel 4 stele Hotel International (Sinaia)
Hotel 3 stele Hotel Anda (Sinaia)
Hotel 3 stele Hotel Cota 1400 (Sinaia)
Hotel 3 stele Hotel Mara (Sinaia)
Hotel 3 stele Hotel Marami (Sinaia)
Hotel 3 stele Hotel New Montana (Sinaia)
Hotel 3 stele Hotel Riviera (Sinaia)

Hotel 3 stele Hotel Roberto (Sinaia)
Hotel 3 stele Hotel Sinaia (Sinaia)

Pensiuni Sinaia

Pensiunea 3 stele Pensiunea Boema (Sinaia)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Brandusa (Sinaia)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Casa Tom (Sinaia)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Irish House (Sinaia)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Izvor (Sinaia)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Thomas (Sinaia)

Vile Sinaia

Vila 3 stele Vila Camelia (Sinaia)
Vila 3 stele Vila Casa Ana (Sinaia)
Vila 3 stele Vila Delmonte (Sinaia)
Vila 3 stele Vila Maria (Sinaia)
Vila 3 stele Vila Panda (Sinaia)
Vila 3 stele Vila Paris (Sinaia)
Vila 3 stele Vila Piatra Soimului (Sinaia)

Vila 3 stele Vila Retezat (Sinaia)Vezi mai multe imagini din

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Drum forestier din statiunea Sinaia
Biserica din statiunea Sinaia
Cazare in pensiune din statiunea Sinaia
Castel Peles din statiunea Sinaia
Castel Peles din statiunea Sinaia
Primaria din statiunea Sinaia
Sporturi de iarna din statiunea Sinaia
Manastire din statiunea Sinaia

Localizare

Amplasare : statiunea Sinaia din judetul Prahova este situat pe cursul superior al raului Prahova,la poalele de SE ale M-tilor Bucegi si cele de SV ale M-tilor Baiului,la 62 km NV de municipiul Ploiesti si 102 km de Bucuresti.Populatie :15.063 locuitori.Statie c.f. inaugurata la 10 iunie 1979.  

Descriere

In prezent, statiunea Sinaia este un important centru turistic si de desfasurare a unor conferinte internationale si nationale; exista amenajari speciale destinate practicarii sporturilor de iarna : pista de bob cu o lungime de 1.500 m ( 13 viraje si 132 m diferenta de nivel ),partii de schi de diferite grade de dificultate ( Carp,2.500 m,dificila; Papagal,2.140 m,dificila ; Turistica, 2.800 m,medie etc.),partii pentru sanius etc.

Numeroase poteci marcate,soseaua moderna,cu acces auto pana la Cota 1.400,teleferic (dat in folosinta in 1971),cu cabine de 35 de locuri(statiunea Sinaia - Cota 1.400) si de 28 de locuri( Cota 1.400 - cabana Varful cu Dor,alfata la 2.000 m alt.) si telescaunul Cota 1.400 -Varful cu Dor,asigura legaturile intre zona centrala a orasului si platoul M-tilor Bucegi. Statiunea Sinaia este practic punct de plecare spre cabanele M-tilor Bucegi( Cota 1.500; Varful cu Dor,2.000 m alt.; Cuibul Dorului,1.200 m; Babele,2.206 m; Omu,2.505 m; Padina,1.525 m ; Piatra Arsa , 1.950 m,Pestera,1.610 m) si ale M-tilor Baiului (Piscul Cainelui,950 m etc.).

Istoric: Statiunea Sinaia apare mentionata documentar,prima oara,in 1690,cand in preajma Manastirii Sinaia(1690 - 1695),pentru paza sa,au fost intemeiate primele locuinte ale unor scutelnici,care apoi au format o populatie stabila.Initial,satul s-a numit Izvorul,iar din 1874 poarta denumirea actuala.Statiunea Sinaia a fost declarat oras in 1880 cand localitatea a devenit resedinta de vara a regelui Carol I.

 

Atractii turistice, istorice, monumente, muzee

Obiective Turistice in statiunea Sinaia - Castelul Peles, Cascade, Peisaje 
In continuare va prezentam principalele obiective turistice si peisaje din Bucegi, ce va sunt oferite cu acces de pe Valea Prahovei, unde va puteti bucura de sejururi petrecute in cabane, pensiuni sau hoteluri, de munte, de posibilitatea de a face fotografii extraordinare, etc.
 
Trasee montane cu plecare din statiunea Sinaia:
Iata cateva trasee montane si circuite turistice posibil de parcurs in timpul cazarii la cabanele sau pensiunile din statiunea Sinaia, in ordinea complexitati si a necesitatii echipamentului, precum si a antrenamentului de mers pe munte, fara a avea neaparat nevoie de harti turistice, acestea putand fi considerate excursii usoare in Bucegi (loc pitoresc incarca cu foarte multe obiective si zone turistice).
 
Starea Partiilor de scki in statiunea Sinaia - Stratul de Zapada 
PensiuniSinaia.ro va prezinta si va tine la curent constant cu vremea la munte, starea partiilor si nivelul la care se situeaza stratul de zapada in muntii Bucegi si in Sinaia. 
 
 
Alpinism in Romania 
Cele mai propice locuri pentru practicarea alpinismului in Romania, sunt: Muntii Piatra Craiului, Muntii Fagaras, Muntii Retezat, Muntii Bucegi si inca multe alte locuri interesante situate in Sud-Estul Transilvaniei.  

Alte informatii, link-uri utile


Unitati de cazare in Sinaia

Informatii din Sinaia


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan