Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Putna, Bucovina , , Cazare la mare, Cazare Litoral 2015, oferte cazare hoteluri litoral, cazare la munte, cazare ieftina particulari, oferte cazare vile pensiuni hoteluri apartamente pe litoral 2015 la mare si la munte, turism vacanta sejur litoral, cazare ieftina la munte si la mare. - , Alege cele mai bune oferte turistice si rezerva acum., - Cazare Litoral 2015, cazare la mare,cazare Eforie nord,Hoteluri Eforie Nord, Vile Pensiuni Apartamente litoral, cazare ieftina la mare Eforie Nord Mamaia Neptun Eforie Sud Costinesti Jupiter Saturn 2 Mai Vama Veche
Caută

Bucovina , PutnaVezi mai multe imagini din

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Manastire, Putna
Manastirea Putna
Interior Manastirea Putna

Descriere

 
Comuna in nordul Obcinei Mari, pe valea raului Putna, la 32 km de orasul Radauti. Atestare documentara in 1468. Istoricul comunei este in stransa legatura cu Manastirea. Etno-demografic, populatia este formata din romani descendenti ai cutovlahilor (aromani), supranumiti de hutuli, gudzi.

Relief variat cu altitudini intre 700 si 1200 m. Populatia de 3700 locuitori este cuprinsa in satele Putna si Gura Putnei (fosta colonie de tipteri, Karlsberg).

Atractii turistice, istorice, monumente, muzee

Principalele atractii:

Renumele Putnei se datoreaza ctitoriei domnesti a domnitorului Stefan cel Mare, inhumat in pridvorul bisericii Adormirea Maicii Domnului, care a fost scoala de copisti, caligrafi si miniaturisti, in trecut. In curtea bisericii satesti dainuie biserica din lemn de tisa a lui Dragos-Voda. Port popular bicromatic (alb-negru).

Structuri de primire turistica formate din hotel, cabana si pensiuni agroturistice. Acces montan, spre manastirea Sucevita, pe un drum forestier de 18 km si spre Moldovita, traseu pe drumuri forestiere intersectate la jumatatea drumului de poteci peste Hotarul Hutanului, punct de belvedere la 1137 m.

Alte informatii, link-uri utile


Informatii din Putna


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan