Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Poiana Brasov, Brasov-Poiana , Cazare Poiana Brasov,cazare vile pensiuni apartamente hoteluri Poaiana Brasov,sejur vacante ieftine inchiriere...
Caută

Brasov-Poiana , Poiana Brasov


Hoteluri Poiana brasov

Hotel 4 stele Hotel Poiana Ursului (Poiana brasov)
Hotel 4 stele Hotel Condor (Poiana brasov)
Hotel 4 stele Hotel Edelweiss (Poiana brasov)
Hotel 3 stele Hotel Royal (Poiana brasov)Localizare

Cum ajungem la Poiana Brasov?
Dinspre Brasov spre Poiana Brasov circula din jumatate in jumatate de ora autobuzul 20 (plecare din Livada Postei), sau cu taxiul.
Pentru cei care vin cu masina: din Brasov sunt 13 km si din Rasnov 12 km pana in Poiana Brasov.  

Descriere

Cea mai buna si mai luxoasa statiune la munte cu multe unitati de cazare in special de 4 stele Poiana Brasov se afla la numai 13 km de Brasov sau la doua ore si jumatate de condus, nord de Bucuresti, pe DN 1.

Este cea mai cautata statiune montana pentru schi din tara fiind asezata la altitudinea de 1030 m la poalele Masivului Postavaru (1802 m). Fondata in 1895, Poiana Brasov a inceput prin a fi o zona turistica pentru orasul Brasov. Prima constructie inceputa aici dateaza din anul 1904. In 1906 Poiana Brasov a fost gazda primului concurs de schi la munte din Romania, iar in anul 1951 dotarile existente la acea vreme au permis organizarea in aceasta statiune a Jocurilor Mondiale Universitare de Iarna.

Statiunea Poiana Brasov dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate (o partie olimpica, trei partii pentru coborare si slalom urias, o partie pentru slalom special, doua trambuline etc.), terenuri de sport (pentru tenis, minigolf, handbal, baschet), un lac, un funicular, un teleferic, un skilift, piscine acoperite de inot, centre de fitness, sauna, sali de gimnastica medicala, discoteci, baruri si restaurante etc.
Cazarea la munte este asigurata in buna parte in hoteluri de lux sau in numeroase pensiuni, vile sau cabane.

Aerul puternic ozonat, presiunea atmosferica relativ scazuta si ionizarea intensa din Poiana Brasov, sunt principalii factorii naturali care recomanda aceasta statiune ca locatie pentru tratamentul bolilor aparatului respirator.

Clima: montana, cu o temperatura medie anuala de 5 grade Celsius (media temperaturii in iulie este de 14,5 grade C, iar media temperaturii in ianuarie este de -5 grade C), iar precipitatiile depasesc 900 mm anual.
Stratul de zapada dureaza cca 120 de zile pe an.

 

 

Alte informatii, link-uri utile


Unitati de cazare in Poiana Brasov

Informatii din Poiana Brasov


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan