Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Otelu Rosu, Banat, , Cazare la mare, Cazare Litoral 2015, oferte cazare hoteluri litoral, cazare la munte, cazare ieftina particulari, oferte cazare vile pensiuni hoteluri apartamente pe litoral 2015 la mare si la munte, turism vacanta sejur litoral, cazare ieftina la munte si la mare. - , Alege cele mai bune oferte turistice si rezerva acum., - Cazare Litoral 2015, cazare la mare,cazare Eforie nord,Hoteluri Eforie Nord, Vile Pensiuni Apartamente litoral, cazare ieftina la mare Eforie Nord Mamaia Neptun Eforie Sud Costinesti Jupiter Saturn 2 Mai Vama Veche
Caută

Banat, Otelu RosuVezi mai multe imagini din

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Strada, Otelu Rosu
Biserica Otelu Rosu
Amfiteatru Otelu Rosu
Strada, Otelu Rosu
Indicator de localitate
Casa, Otelu Rosu

Descriere

 Oraşul Oţelu Roşu este situat în sud-vestul României, în nord-estul judeţului Caraş-Severin, având coordonatele de 45° 31' latitudine nordică şi 22° 22' longitudine estică, la o atitudine medie de 268 m, ocupând o suprafaţă de 6381 ha de teren (intravilan 526 ha şi extravilan 5855 ha). Localitatea noastră este situată pe şoseaua DN 68, care din Caransebeş, prin trecătoarea Porţilor de Fier ale Transilvaniei, prin Sarmisegetuza, ajunge la Deva şi Hunedoara.

Oraşul se află la o distanţă de aproximativ 20 km faţă de Caransebeş şi 50 km faţă de Haţeg.
Valea Bistrei - râul care străbate oraşul - formează o unitate geografică bine cunoscută pentru că de-a lungul ei se desfăşoară culoarul de legătură între zona depresionară Caransebeş şi depresiunea Haţegului.
              Valea Bistrei, care se infiltrează ca un golf între Munţii Poiana Rusca şi Masivul Ţarcu Petreanu, ascunde de-a lungul ei pitoreşti aşezări omeneşti, străjuite de semeţe dealuri acoperite până în vârful lor de bogate păduri de foioase. Înşirate ca mărgelele dintr-o salbă, satele se succed la mici distanţe. Iazul, Obreja,Varul, Ciuta, Glimboca, Malul, Măgura, Cireşa, Zăvoi, Valea Bistrei, Voislova, Marga,Vama Marga, Rusca Montană, Ruschiţa, Băuţarul inferior şi superior şi Bucova, sunt aşezările ce străjuiesc cursul zglobiu al Bistrei şi drumul ce şerpuieşte neîntrerupt, urcând spre Porţile de Fier ale Transilvaniei. În mijlocul acestui mănunchi de sate şi comune se află oraşul Oţelu Roşu.

Atractii turistice, istorice, monumente, muzee

 Pe drumul DN 68 ajungem la fosta capitală a Daciei Romane (la Sarmisegetuza), la Densuş (la 13 km de Haţeg) – unde se află o biserică construită în secolul al XIII-lea cu piatră luată din ruinele romane de la Ulpia Traiana Sarmisegetuza – sau la Sântă Mărie Orlea – unde  biserica medievală cu acelaşi nume prezintă o îmbinare a elementelor arhitecturii romanice cu cele specifice formelor gotice timpurii. În frumoasa Ţară a Haţegului se mai pot vizita Rezervaţia de zimbri din pădurea Slivuţ  şi  mănăstirea Prislop sau se poate merge în excursii în Munţii Retezat, unde, pe o întindere de cca. 38.000 ha, în „Parcul Naţional Retezat”- unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din Europa - se află o rezervaţie naturală cu animale, plante si copaci protejaţi de lege. La Hunedoara se poate vizita celebrul castel al Huniazilor. Dacă îţi plac sporturile nautice poţi merge la Lacul de la Cinciş, situat la doar 9 km distanţă de Hunedoara

Tot pe DN 68, la Voislova, se face stânga pentru a ajunge la Ruschiţa şi Rusca Montană, în Munţii Poiana Ruscă.

 Spre vest la o distantă de circa 45 km, trecând prin Caransebeş, se află staţia telefericului care urcă în staţiunea montană Muntele Mic.

 La ieşirea din Oţelu Roşu spre Zăvoi, trecând linia ferată spre dreapta, pe un drum pitoresc de circa 20 km, se ajunge la Poiana Mărului.

La doar 27 km de Bucova se găsesc ruinele care l-au inspirat pe Jules Verne să scrie „Castelul din Carpaţi”, Cetatea de Colţ, care se află în localitatea Râu de Mori.

La 15 km de Bucova, la Clopotiva, găseşti un loc perfect pentru zborul cu parapanta.

Una din marile şanse ale zonei constă în dezvoltarea turismului; zona este de mare interes turistic, datorită numeroaselor vestigii şi locuri istorice, la care se adaugă pitorescul văilor Bistrei şi afluenţilor ei, ca şi al masivelor montane din jur. De asemenea, arealul face parte din zona etnofolclorică a Banatului Montan, care păstrează numeroase elemente de etnografie şi folclor cu valoare deosebita pentru turism: arhitectura tradiţională, port popular, meşteşuguri tradiţionale, manifestări şi obiceiuri tradiţionale, ansambluri corale, dansuri populare, târguri etc. Principalele categorii de resurse turistice din zona generează şi formele de bază ale turismului: turism rural cu valenţe etnofolclorice, turism cultural, turism industrial, turism montan, turism de tranzit, turism de vânătoare şi pescuit sportiv, turism de week-end. Această regiune sud-vestică a ţării are un climat blând, mai uscat, mediteranean, diferit de cel existent în cea mai mare parte a ţării, favorabil turismului.


Informatii din Otelu Rosu


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan