Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Moeciu, Bran Moeciu, Cazare Moeciu, cazare hoteluri pensiuni vile Moeciu zona Bran Moeciu, cazare ieftina la munte zona Moeciu partii de skii,...
Caută

Bran Moeciu, Moeciu


Hoteluri Moeciu

Hotel 3 stele Hotel Acvila (Moeciu)

Pensiuni Moeciu

Pensiunea 3 stele Pensiunea Bliss (Moeciu)Vezi mai multe imagini din

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Panorama de toamna din statiunea Bran Moeciu
Panorama statiunea Bran Moeciu
Case rasfirate in statiunea Bran Moeciu
Cabana din statiunea Bran Moeciu
Rau din statiunea Bran Moeciu
Panorama Munti din statiunea Bran Moeciu

Descriere

Zona Moeciu dispune de numeroase centre de creatie populara si in special de prelucrare artistica a lemnului.

Moeciu de Sus si Moieciu de Jos sunt doua sate de munte, situate intre doua masive muntoase, Piatra Craiului si Bucegi,  la 200 km de Bucuresti si 30 km de Brasov (sud - vest), pe drumul dintre Brasov si Campulung (57 km), vechiul drum dintre Transilvania si Valahia. Altitudinea este intre 700 si 900 m. Climatul este specific ariei montan-temperate.
In ultimii ani turismul rural a cunoscut o puternica dezvoltare in zona Bran-Moeciu.  Ca si  celelalte sate din aceasta zona - Bran, Fundata, Sirnea, Simon- aceasta datorita frumusetii locului,aerului curat,liniste si nu in ultimul rand prezentei principalei atractii din Transilvania- CASTELUL BRAN.
Asezat intr-un ansamblu geografic de un pitoresc aparte cu o perspectiva peisagistica exceptionala, invecinandu-se cu zone cu o puternica incarcatura istorica, satul Moeciu de Jos este punctul de plecare ideal pentru micile excursii de vizitare a numeroaselor obiective turistice.

Comuna Moeciu este alcatuita din sase localitati componente: Moeciu de Jos ca resedinta de comuna, Cheia, Magura, Drumu Carului, Moeciu de Sus si Pestera ca localitati componente.Aceste localitati prezinta caracteristici economice, sociale de dotare si echipare diferite de alte asezari.

 

Atractii turistice, istorice, monumente, muzee

Castelul Bran - cu siguranta cel mai vizitat punct din zona si poate din toata Romania - atat de catre turistii romani cat si de mii de turisti straini anual. Pe langa castelul propriuzis exista inca doua muzee care merita toata atentia si care se gasesc in curtea castelului.
Muzeul Satului Branean - un foarte bine organizat muzeu in aer liber unde veti gasii case gospodarii intregi si chiar stani ciobanesti tipice acestei zone.

Al treilea muzeu are o stransa legatura cu castelul - Vama Branului - ne aduce aminte ca vestitul castel era de fapt un punct vamal intre vechile provincii romanesti Transilvania si Tara Romaneasca. Aici sunt expuse vechi unitati de masura si unelte de masurare folosite de vamesii de odinioara pentru taxarea negustorilor ce treceau vama prin Pasul Bran. Atentie intrebati la intrare daca vama este deschisa.

Programul de vizita a muzeului:

           Luni                     12-17

           Marti - Duminica   09-17

Puteti vizita website-ul oficial al muzeului la www.brancastlemuseum.ro
 


  Cheile si Pestera Dambovicioarei
- locuri de un pitoresc deosebit, cu atat mai frumoase cu cat inca nu sunt atat de cunoscute si frecventate. Desi nu au o lungime mai mare de 3 km insa verticalitatea peretilor de stanca si pasajul ingust croit de micul parau Dambovicioara sunt imresionante. La capatul cheilor se afla Satul Dambovicioara si Pestera Dambovicioarei, locul de unde izvoraste Dambovicioara.

Puteti ajunge la Dambovicioara urmand spre sud soseaua Brasov - Pitesti pana in localitatea Podul Dambovitei. Aici gasiti indicatorul spre "Dambovicioara 5 Km "
 
 Muntii Bucegi - de buna seama ati auzit sau poate chiar ati vizitat Babele si Sfinxul din Bucegi, poate sunteti foarte familiar cu traseele din acest masiv muntos - insa noi va vom arata o parte mult mai putin umblata si mult mai frumoasa a Bucegilor. Urcand in Bucegi dinspre Moeciu de Sus veti descoperi o zona linistita neumblata si cu adevarat superba.
  Varful "Bisericuta" - un loc belvedere asupra satului si imprejurimilor fiind punctul cel mai inalt al satului situat intre cele doua vai Popii si Bangaleasa. Pentru a ajunge la Bisericuta trebuie sa urcati pe mucia dealului din centrul satului pe o poteca ce duce exact pana la varf. Urcusul este abrupt la inceput, apoi devine domol si aveti ocazia sa admirati peisajul in voie.  
 Cetatea Rasnov - un veritabil punct de atractie, mult mai putin aglomerat decat Branul si poate chiar mai interesant decat acesta.
Pentru a ajunge la cetate trebuie sa ajungeti in Rasnov pe soseaua Bran - Brasov. In centrul orasului Rasnov veti gasi indicatoare care va vor ajuta sa gasiti cetatea.


Unitati de cazare in Moeciu

Informatii din Moeciu


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan