Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Mahmudia, Delta Dunarii, Cazare Mahmudia Delta Dunarii, oferte cazare hoteluri pensiuni vile Mahmudia Delta Dunarii, cazare Delta Dunarii , Hotel...
Caută

Delta Dunarii, Mahmudia


Hoteluri Mahmudia

Hotel 4 stele Hotel Mon Jardin (Mahmudia)Localizare

Localitatea Mahmudia este situata pe malul drept al bratului Sf. Gheorghe. Vatra localitatii este despartita de drumul judetean 222C delimitand zona de vest care se afla la poalele dealurilor Bestepe. Comuna Mahmudia este delimitata de urmatoarele teritorii:
    - la nord, teritoriul administrativ al comunei Maliuc
    - la est si sud, teritoriul administrativ al comunei Murighiol
    - la vest , teritoriile administrative ale comunelor Bestepe si Valea Nucarilor
    In est de drumul comunal zona este intinsa in platforma pana la lunca Dunarii fata de care se termina cu rape pe tot centrul estic al vetrei. Populatia comunei Mahmudia totalizeaza 2968 locuitori dintre care 1567 femei si 1401 barbati. Din punct de vedere etnic in localitatea Mahmudia locuiesc 2382 romani, 510 rusi lipoveni, 36 ucraineni, 28 turci si 2 bulgari. Lungimea strazilor din intravilanul localitatii Mahmudia este de 18,6 km din care 2 km asfaltati, restul drumurilor fiind pietruite.

Descriere

A doua poarta de intrare in Delta Dunarii este localitatea Mahmudia. Legatura cu municipiul Tulcea si restul tarii se face pe cale rutiera si fluviala. In componenta comunei intra satele: Mahmudia - satul de resedinta, Bestepe, Baltenii de Sus si Balteni de Jos.

Lacalitatea Mahmudia a cunoscut in ultimii ani o modernizare in domeniul turismului fiind construite si renovate multe spatii de cazare.

Cetatea Salsovia, din marginea Mahmudiei, ca si vestiigiile arheologice presarate pe intreg teritoriul comunei atesta o intense si indelungata populare a acestor meleaguri din secolul al IV-lea i.Hr. pana in perioada feudal timpurie.

In decursul anilor comuna Mahmudia a fost locuita de o populatie ce a atins si cifra de 20.000 de locuitori, populatie eterogena formata din romani, turci, tatari, rusi, lipoveni, ucraineni si bulgari.

Dupa anul 1970, au fost descoperite zacaminte de calcar din Dobrogea si materie prima necesara Combinatului Siderurgic Galati, atunci Mahmudia cunoaste o dezvoltare economica deosebita, dar pana in anul 1989.


Unitati de cazare in Mahmudia

Informatii din Mahmudia


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan