Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Fundata, Bran Moeciu, Cazare Fundata culoarul Rucar Bran Moeciu, cazare hoteluri pensiuni vile Fundata Rucar Bran, descriere imagini obiective...
Caută

Bran Moeciu, Fundata


Pensiuni Fundata

Pensiunea 3 stele Pensiunea Padina Ursului (Fundata)Vezi mai multe imagini din

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Panorama Munti din Fundata
Imagine pitoreasca din Fundata
Cazare in statiunea Fundata
Cruce veche din Fundata
Peisaj de iarna Fundata

Descriere

Fundata este o localitate în judetul Brasov, Transilvania, România.

Date geografice
Situata la altitudinea de 1360 m, Fundata este cea mai înalta localitate din tara.

Aflata la mijlocul distantei intre Bran si Rucar, pe culoar, aceasta este strajuita de muntii Bucegi si muntii Piatra Craiului.

 

 

Obiective turisitice naturale


În apropierea localitatii Fundata se pot vizita numeroase obiective naturale: Parcul National Piatra Craiului - Trasee în Piatra Craiului, Prapastiile Zarnestilor, Cheile Moieciului, Cheile Gradistei, Rezervatiile naturale La Chisatoare, Pestera si Cheile Dâmbovicioara, Pestera cu lilieci din satul Pestera, Satul Sirnea, Barajul Pecineagu, Lacul Vidraru.
Monumentul Eroilor Români din Primul Razboi Mondial. Monumentul este amplasat în curtea dispensarului din comuna Fundata, fiind ridicat în memoria eroului Gheorghe Poenaru-Bordea, cazut în Primul Razboi Mondial. Monumentul a fost ridicat din initiativa Societatii „Mormintele Eroilor“ si este realizat din piatra, iar împrejmuirea este asigurata de piloni uniti cu lanturi. Obeliscul are ca ornament, în partea superioara si centrala, un chenar sculptat cu motive fitomorf. În partea inferioara este fixata o placa de bronz cu basorelief – atacul infanteriei. Pe latura frontala este sapata în piatra o inscriptie aurita: „Eroului colonel Gheorghe Poenaru-Bordea, cel dintâi ofiter cazut vitejeste pentru stramutarea acestui hotar, 14 august 1916“.

 

Unitati de cazare in Fundata

Informatii din Fundata


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan