Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Dragoslavele, Bran Moeciu, , Cazare la mare, Cazare Litoral 2015, oferte cazare hoteluri litoral, cazare la munte, cazare ieftina particulari, oferte cazare vile pensiuni hoteluri apartamente pe litoral 2015 la mare si la munte, turism vacanta sejur litoral, cazare ieftina la munte si la mare. - , Alege cele mai bune oferte turistice si rezerva acum., - Cazare Litoral 2015, cazare la mare,cazare Eforie nord,Hoteluri Eforie Nord, Vile Pensiuni Apartamente litoral, cazare ieftina la mare Eforie Nord Mamaia Neptun Eforie Sud Costinesti Jupiter Saturn 2 Mai Vama Veche
Caută

Bran Moeciu, DragoslaveleVezi mai multe imagini din

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Schitul Dragoslavele
Sat Dragoslavele
Statiu din satul Dragoslavele
Vedere din varf de munte

Descriere

 Comuna Dragoslavele este o comuna veche, atestata documentar inca din 1368 (Catagratia din 1368 consemneaza existenta a doua sate: Dragoslavele de sus si Dragoslavele de jos primul avand 50 case si 244 locuitori iar cel de-al doilea, 40 case si 168 locuitori).

Comuna Dragoslavele este situata in partea de nord-est a judetului Arges, la o distanta de 73 km de municipiul Pitesti si la 20 km de orasul Campulung, are o suprafata de 11.973 ha dispunand de un relief muntos, cu o populatie de 2486 locuitori, fiind compusa din 2 sate: satul Dragoslavele si satul Valea Hotarului ( 653 locuitori).

Atractii turistice, istorice, monumente, muzee

In ceea ce priveste patrimoniul cultural in comuna Dragoslavele se afla monumente protejate:

 

Biserica Adormirea Maicii Domnului datare 1661, medievala tarzie
Biserica Inaltarea Domnului datare 1745, medievala tarzie
Crucea lui Matei Basarab datare: 1632-1654, medievala tarzie
Crucea lui Lupu Vamesu, datare: 1692
Crucea lui Coman Parcalabul, datare: 1724
Resedinta patriarhala, datare: 1930

 


Alte informatii
Reteaua stadala a comunei Dragoslavele este dezvoltata avand drumuri nationale (DN 73 Pitesti- Campulung- Brasov), drumuri judetene (DJ 725) si strazi comunale in lungime de 18 km structurate pe sate.

Comuna Dragoslavele dispune de o instalatie de alimentare cu apa in satul Valea Hotarului si in satul Dragoslavele pe o lungime de 13,5 km precum si de retea de telefonie.

Locuitorii comunei se ocupa preponderent cu cresterea animalelor, in prezent in comuna existand un efectiv de 670 bovine, 970 porcine, 1200 ovine si 6700 pasari si cu cultivarea culturilor care nu necesita perioade mari pentru dezvoltare si coacere (cartoful, porumb si cereale pentru nutret).

Conducerea localitatii este asigurata de primarie unde functioneaza un numar de 12 salariati si Consiliul local avand in componenta 11 consilieri si un delegat satesc pentru satul Valea Hotarului.


Informatii din Dragoslavele


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan