Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Delta Dunarii, Cazare Delta Dunarii, cazare vile hoteluri pensiuni Delta Dunarii, statiuni turism Delta Dunarii , Hotel Mon Jardin,...
Caută

Delta Dunarii


Hoteluri

Hotel 4 stele Hotel Mon Jardin (Mahmudia)Vezi mai multe imagini din

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Padure inundata Delta Dunarii
Apus de soare la Delta Dunarii
Apus de soare la Delta Dunarii
Pescarii de la Delta Dunarii
Loc de popas la Delta Dunarii
Pelican la Delta Dunarii
Ambarcatiune pe Delta Dunarii
Apus de soare la Delta Dunarii
Rezervatia naturala Delta Dunarii
Egreta mica  Delta Dunarii
Lebada Delta dunarii
Nufar Delta Dunarii

Descriere

 Delta Dunarii, paradisul Europei

 

Delta Dunarii este cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa. Ea acopera o suprafata de 2.681 km2. In 1990 UNESCO a inclus Delta Dunarii printre rezervatiile biosferei. Dunarea, izvorand din Germania, adunand afluentii din zece tari si traversand patru capitale, dupa un traseu de 2860 km, formeaza la varsarea sa in Marea Neagra o delta.

Raportata la Romania, Delta Dunarii este situata in sud-estul tarii, avand forma literei grecesti delta si fiind limitata la sud-vest de pod. Dobrogei, la nord trece peste granite cu Ucraina, iar la est cu Marea Neagra. Delta Dunarii este traversata de paralela de 45° lat. Nord si de meridianul de 29° long. Est.

Suprafata sa, impreuna cu complexul lagunar Rasim-Sinoe este de 5050 km?, din care 732 km? apartin Ucrainei. Delta propriu-zisa are o suprafata de 2540 km?, teritoriu ce creste anual cu 40m, datorita celor 67 milioane tone de aluviuni depuse de catre fluviu.

In Delta predomina vegetatia de mlastina stuficola, care ocupa cca. 78% din suprafata totala. Principalele specii sunt stuful, papura, rogozul, in amestec cu salcia pitica si numeroase alte specii. Vegetatia de saraturi ocupa 6% din total. Delta este un adevarat paradis faunistic. Aici vietuieste 98% din fauna acvatica europeana, intreaga fauna de odonate, de lepidoptere acvatice si de moluste gasteropode de Europa si tot aici isi gasesc refugiul mamifere rare cum sunt Mustela lutreola, Lutra lutra si Felis silvestris. Amfibienii sunt reprezentati prin 2 specii de caudate si 6 specii de anure, iar reptilele prin 8 specii, majoritatea serpi (4 specii). Pestii sunt prezenti prin 65 specii, cei mai multi de apa dulce (60%), restul migrand primavara din Marea Neagra. Intre acestia din urma, sturionii si scrumbiile au rol important, atat stiintific, cat si economic. Pasarile sunt cele care au creat faima deltei, cunoscuta, inca de la inceputul secolului ca un paradis avian. Renumele se datoreaza celor 327 specii pe care le putem intalni in delta si care reprezinta 81% din avifauna Romaniei. Dintre acestea cuibaresc 218 specii, restul de 109 de specii trecand prin delta si ramanand diferite perioade de timp toamna, iarna si primavara. Pasarile acvatice sunt cele mai numeroase: cuibaresc 81 de specii si trec prin delta 60 de specii, in total 141 de specii, ceea ce reprezinta 82% din avifauna acvatica europeana.

Obiective turisitice naturale

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii a fost denumita zona de importanta ecologica nationala si internationala si cuprinde urmatoarele unitati fizico-geografice:

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii
1. Delta Dunarii;
2. Complexul lagunar Razim-Sinoe;
3. Litoralul Marii Negre de la Bratul Chilia pana la Capul Midia, apele maritime interioare si marea teritoriala, pana la izobata de 20 m inclusiv;

4. Zona inundabila Isaccea – Tulcea;
5. Sectorul Dunarii maritime pana la Cotul Pisicii;
6. Saraturile Murighiol – Plopu.

Atractii turistice, istorice, monumente, muzee

Delta Dunarii este o rezervatie naturala recunoscuta pe plan mondial, pentru frumusetea peisajelor sale, aceasta fiind o importanta atractie turistica.
La formarea acesteia au mai contribuit si actiunile marii, a vantului si a vegetatiei. Bratele Dunarii cuprind foarte multe lacuri mici si mari, canale legate intre ele sau de fluviu.

Delta Dunarii constituie zona cu altitudine cea mai scazuta de pe teritoriul tarii, fiind o campie in formare prin aluvionare. Zonele de uscat, la nivelul obisnuit ale fluviului, reprezinta circa 13%, cea mai mare parte a Deltei fiind acoperita de mlastini si lacuri. O imagine aparte o constituie peisajul exotic, aceasta fiind o adevarata rezervatie naturala  unde coabiteaza cateva sute de specii de pasari, zona vizitata si studiata si de celebrul savant farncez Jacques Cousteau.

Alte informatii, link-uri utile


Informatii din Delta Dunarii


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan