Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Dambovicioara, Bran Moeciu, , Cazare la mare, Cazare Litoral 2015, oferte cazare hoteluri litoral, cazare la munte, cazare ieftina particulari, oferte cazare vile pensiuni hoteluri apartamente pe litoral 2015 la mare si la munte, turism vacanta sejur litoral, cazare ieftina la munte si la mare. - , Alege cele mai bune oferte turistice si rezerva acum., - Cazare Litoral 2015, cazare la mare,cazare Eforie nord,Hoteluri Eforie Nord, Vile Pensiuni Apartamente litoral, cazare ieftina la mare Eforie Nord Mamaia Neptun Eforie Sud Costinesti Jupiter Saturn 2 Mai Vama Veche
Caută

Bran Moeciu, DambovicioaraVezi mai multe imagini din

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Paraul Dambravicioara
Pestera Dambravicioara
Stalactite Pestera Dambravicioara
Peisaj de iarna Dambravicioara

Descriere

 Comuna Dambovicioara, formata din satele Podu Dambovitei, Dambovicioara si   Ciocanu, este o poarta principala prin care se face intrarea in Muntii Iezer-Papusa prin Valea Dambovitei, Muntii Piatra Craiului prin Valea Dambovicioarei precum si in Muntii Bucegi si Muntii Leaota prin Valea Cheii.

Numele satului Podu Dambovitei este dat de stravechiul pod de lemn de peste Dambovita si mai apoi de vestitul pod de piatra din centru construit in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu. In intersectia de langa acest pod de piatra este drumul catre Cheile Dambovicioarei, cu o lungime de 5 km, satul Dambovicioara si Pestera Dambovicioara.  Urmeaza  Cheile Brusturetului si istoricul popas Brusturet de la poalele Pietrei Craiului.

Potentialul hidrografic este reprezentat atat de ape de adancime, slab mineralizate si prezentand o buna potabilitate, cat si de ape de suprafata. Principalul rau este Dambovita cel mai mare afluent al Argesului reprezentand 2/3 din suprafata culoarului. Raul se formeaza in masivul Iezer-Papusa, la o altitudine de 2249 m. Intre izvor si Podu Dambovitei, raul strabate pe circa 42 km lungime o denivelare spectaculoasa de aproape 1500 m, avand o panta medie de 39,4/ km. In acest sector, spectaculoasele chei ale Petrimanului si Plaiului Mare sunt adevarate bijuteri ale naturii, obiective de prima importanta.

 Zona dispune de o bogata si diversificata flora si fauna. Aceasta se incadreaza in zona padurilor de fag si conifere. Vegetatia zonelor carstice mai este reprezentata aici si de Garofita Pietrei Craiului, unica in lume, Floarea de Colt, ghintura galbena alaturi de sangele voinicului.

Principalele animale specifice zonei sunt capra neagra, declarata monument al naturii, ursul carpatin, vulpea, lupul si mistretul.

Agroturismul  si turismul rural reprezinta activitati economice deosebit de importante in aceasta comuna, avand in vedere potentialul natural  si istoric al acesteia, activitati ce pot imbina intr-un mod armonios cadrul natural cu oferta de cazare  si servicii.

Obiective turisitice naturale

 Pestera Dambovicioarei este situata in zona castica a culoarului Rucar - Bran, una din cele mai dezvoltate din tara. S-a format in calcarele de varsta jurasica ale Masivului Piatra Craiului, datorita actiunii apelor paraului Dambovicioarei, a carui vale se gaseste la cativa metri in aval. Este o pestera calda, cu 10 - 12 °C, cu o umiditate moderata si strabatuta de un usor curent de aer.

Modelarea rocilor calcaroase a generat un relief de suprafata reprezentat prin turnuri, stanci ascutite, pereti verticali, in mai multe locuri surplombati, completat de un relief carstic subteran, reprezentat in principal din pesteri. Astfel, in bazinul hidrografic al Dambovicioarei se gasesc circa 50 de pesteri, cele mai importante fiind Dambovicioara, Pestera de la Gura Defileului, Pestera Labirintului etc. Pestera Dambovicioara, cea mai lunga si totodata cea mai reprezentativa a zonei, se gaseste in asa-numitele Chei ale Pesterii, pe malul stang al paraului, deasupra soselei care insoteste cursul apei.

Zona este de un pitoresc aparte, datorita micilor cascade si repezisuri de pe cursul Dambovicioarei. Aspectele de amanunt ale morfologiei cheilor sunt completate de limbile de grohotis, care coboara din micile culoare nivale situate la partea superioara a versantilor pana in apropierea talvegului, de mici polite structurale si de un bogat microrelief rezidual.

Atractii turistice, istorice, monumente, muzee

 
Piatra Craiului este o bijuterie a naturii cu    o exceptionala valoare peisagistica, fiind unul dintre cei mai indragiti munti din Romania si reprezinta o importanta zona de practicare atat a turismului, cat si alpinismului.

 

Un defileu de 5 km cu stanci inalte si drepte de-o parte si de alta a paraului Dambovicioara, sunt o componenta insemnata a celui mai mare complex de chei din tara (cel axat pe Dambovita si afluentii sai).

 

Una dintre cele mai importante pesteri din tara, pestera Dambovicioara, s-a format in Masivul Piatra Craiului datorita actiunii apelor paraului Damboviciarei, a carui vale se gaseste la cativa metri  in aval.

 

Pe drumul ce leaga Campulung de Brasov, in raza satului Podu Dambovitei se afla cetatea Oratia ale carei ruine se vad si astazi, domina tot bazinul vaii Dambovitei, cu iesire spre Brasov, pe dealul Sasului.

 

în drum spre Braşov, puteti remarca statui ce reprezinta scene precum „Nunta Zamfirei” a lui George Coşbuc, imortalizată în piatră, „Mioriţa”, „Moartea Căprioarei” a lui Nicolae Labiş, „Legenda Mânăstirii Argeşului” şi multe altele. Teatrul de vară, „Ateneul”, o splendoare, înconjurat de 25 de mari dramaturgi sculptaţi în piatră si multe alte lucrari ce fac parte din proiectul cultural "Fundatia Paul Everac".


Informatii din Dambovicioara


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan