Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Constanta, Litoral, Cazare Constanta litoral 2011, oferte cazare vile pensiuni apartamente si Hoteluri Constanta, litoral 2011 Constanta , Hotel...
Caută

Litoral, Constanta


Hoteluri Constanta

Hotel 4 stele Hotel Balada Nej (Constanta)
Hotel 4 stele Hotel Bulevard (Constanta)
Hotel 4 stele Hotel Cherica (Constanta)
Hotel 4 stele Hotel Dali (Constanta)
Hotel 3 stele Hotel Capri (Constanta)
Hotel 3 stele Hotel Class (Constanta)
Hotel 3 stele Hotel Elena (Constanta)

Hotel 3 stele Hotel Ferdinand (Constanta)
Hotel 3 stele Hotel Klein (Constanta)

Apartamente Constanta

Apartament 3 stele Apartament Frezia 2 camere (Constanta)
Apartament 3 stele Apartament Sabina (Constanta)
Apartament 2 stele Apartament Iris 2 camere (Constanta)
Apartament Crinul 2 camere (Constanta)
Apartament Garsoniera Gerbara (Constanta)Localizare

Situat in partea de mijloc a Dobrogei, judetul Constanta a avut o evolutie asemanatoare intregii regiuni, singura particularitate ce a impus o oarecare ascensiune fiind vecinatatea marii si construirea podului feroviar de peste Dunare, care a scos tinutul din izolarea fata de restul tarii si a accelerat integrarea economica si cresterea populatiei romanesti.

Descriere

Judetul Constanta cuprinde unele dintre cele mai reprezentative baze turistice din Romania. Prin localizarea geografica, clima, relief, vestigii arheologice, rezervatii naturale, baza de cazare, agrement si tratament, posibilitati de efectuare a unor excursii si croaziere, teritoriul judetului ofera o gama larga de activitati turistice.

Litoralul romanesc al Marii Negre reprezinta una dintre zonele turistice cele mai importante ale Romaniei in raport cu alte zone turistice ale tarii, ceea ce este reflectat si de indicatorii referitori la circulatia turistica si capacitatea de cazare. Astfel in anul 2002 numarul turistilor inregistrati care au vizitat litoralul romanesc a fost de 754167 iar in anul 2003 numarul acestora a crescut ajungand la 788763 persoane.

Resursele turistice ale judetului nu au o repartitie uniforma si ele explica dezvoltarea turismului cu precadere pe spatiul de litoral al Marii Negre. Astfel, litoralul romanesc concentreaza 2/3 din resursele turistice si cca. 43% din capacitatea de cazare a tarii, aproximativ 60% din circulatia turistica interna si internationala.

Nota caracteristica a spatiului constantean este data de litoralul Marii Negre, un "pamant al fagaduintei", ce se intinde in judetul Constanta pe o lungime de peste 100 km (din totalul de 244 km care formeaza iesirea la mare a Romaniei). Minunata riviera romaneasca beneficiaza de farmecul deosebit al Marii Negre (a treia mare europeana ca intindere si a doua ca adancime, cu salinitate redusa (17-18 % la tarm si temperatura apei vara de 20-25C). In Marea Neagra nu exista curenti, plante sau pesti periculosi. In sezonul cald temperatura la suprafata plajei urca pana la 45C, insa brizele marine, bogate in aerosoli atenueaza arsita zilelor toride. Marile intinderi de plaja sunt "pavate" cu nisip  de o finete deosebita.

De-a lungul coastei, un spatiu de o calitate exceptionala etaleaza o salba de statiuni care raspund tuturor varstelor si gusturilor: Navodari, Mamaia, Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Techirghiol, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai.

Atractii turistice, istorice, monumente, muzee

Constanta a fost fondat in urma colonizarii grecesti a Pontului Euxin de catre colonistii greci din Milet in secolele VII-V i. Ch., sub numele de Tomis. Acestia au gasit pe aceste locuri o asezare getica, noul oras ajungand la nivelul unui "polis" de abia in secolul IV-III i. Ch.

Port folosit de greci pentru comertul cu locuitorii acestor regiuni (daci, sciti, celti), Tomis infloreste urbanistic din secolul III i. Ch. O parte din fostul oras antic si din port este astazi submersa, in fata Cazinoului.

Date istorice:
Alaturi de judetul Tulcea, face parte din Dobrogea – straveche provincie de pe tarmul vestic al Pontului Euxin (Marea Neagra), localitatile acestui tinut fiind dintre cele mai vechi din Romania, cu origini in antichitatea greaca.

Incepand de la mijlocul secolului al VII-lea i.e.n. grecii ionieni de pe litoralul Asiei Mici au intemeiat o serie de colonii pe tarmul maritim al actualului judet Constanta, printre care se numarau Histria si Tomis, iar grecii dorieni – Callatis (Mangalia). Prin intermediul acestor colonii, prin schimburile comerciale care se efectuau, grecii antici au stabilit legaturi cu getii localizati, lasand numeroase informatii arheologice si istorice despre populatia din zona, despre ocupatiile, obiceiurile si modul lor de viata.

Inainte de cucerirea Daciei de catre romani, Dobrogea – pe atunci Schythia Minor – a intrat sub stapanirea romana (secolul I ien). Ca urmare, Dobrogea poate fi considerata ca fiind prima provincie romana dintre toate provinciile romanesti de mai tarziu.

Prezenta romana la Tomis este marcata de exilul poetului roman Ovidiu. Vestigiul cel mai expresiv lasat de ocupatia romana in aceasta provincie este monumentul Tropaeum Traiani construit in 109 d.C. la Adamclisi.

Asezarea geografica la interferenta drumurilor ce legau apusul Europei de lumea bizantina din estul Europei a facut ca, la inceputul evului mediu, Dobrogea si implicit judetul Constanta, sa suporte consecintele disputei dintre migratori. La sfarsitul secolului al XIV – lea Dobrogea intra pentru aproape cinci secole sub stapanirea imperiului otoman, efectele dureroase ale acestei stapiniri seculare fiind mai ales de natura economica si nationala.
Dobrogea, teatrul de lupta intre armatele tariste si otomane, a revenit la patria mama in urma razboiului din anii 1877-1878, care a consacrat cucerirea independentei de stat a Romaniei.

Marea Unire din 1918 va fi urmata de o dezvoltare mai amonioasa a Romaniei, iar in acest cadru, Constanta, port maritim principal al tarii, devine din ce in ce mai important pentru ansamblul economiei nationale.

  

Alte informatii, link-uri utile


Unitati de cazare in Constanta

Informatii din Constanta


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan