Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Cheia, Cheia-Romania, cazare Cheia, pensiuni in cheia, oferte cazare Cheia, hoteluri pensiuni in cheia, , Hotel Cheia, Hotel Royal, Pensiunea Ana,...
Caută

Cheia


Hoteluri Cheia

Hotel 3 stele Hotel Cheia (Cheia)
Hotel 3 stele Hotel Royal (Cheia)

Pensiuni Cheia

Pensiunea 3 stele Pensiunea Ana (Cheia)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Casa Romana (Cheia)

Vile Cheia

Vila 4 stele Vila La Rosa (Cheia)Vezi mai multe imagini din

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Statiunea Cheia
Asfintit de soare in statiunea Cheia
Muntii Ciucas din statiunea Cheia
Rau din statiunea Cheia
Muntii Ciucas din statiunea Cheia

Localizare

 Cheia este o staţiune montană situată la 60 km nord de Ploieşti pe DN1A, în judeţul Prahova, Muntenia, România.

Descriere

 Geografic, se află pe Valea Teleajenului, într-o mică depresiune străjuită de Culmea Bratocea cu Vârful Ciucaş la nord, Culmea Zăganu cu Vârful Gropşoarele la est şi Muntele Babeş-Bobu la vest, în Masivul Ciucaş din Carpaţii Orientali. În apropierea satului se află Mănăstirea Cheia.

Obiective turisitice naturale

 - Valea Teleajenului, Lacul de acumulare Maneciu, Slanic Prahova (salina, mina Unirea, Piatra Verde, sapte lacuri sarate), Pasul Bratocea, Sfinxul de pe Bratocea (monument al naturii), Valea Berii, Valea Stanii;
-Cabana Muntele Rosu (partie de schi neamenajata). Acces pe poteca (1h-1h30'') si pe drum auto (8km).
-Cabana Ciucas (circa 3h pe poteca).
-Poiana Stanei: loc pitoresc de popas, la poalele culmii Valea Stanei, spre Curmatura Stanei.
-Casa de vanatoare, pastravarie, punct de plecare spre Cheile Vaii Stanei, spre Curmatura Stinei, spre Pasul Borcuta, Tabla Butii, Varful Siriu (3-4h pe poteca).  
Acces pe DN 1 pina la Pasul Bratocea (10km), apoi pe poteca (30-40min). De aici se poate continua urcusul spre Tigaile Mari, varful Ciucas si Cabana Ciucas.
Pescuit in lacul de acumulare Maneciu, situat la 20 km de Cheia.

Atractii turistice, istorice, monumente, muzee

 Statiune turistica, linistita si cocheta, situata la baza muntelui Zaganu – masivul Ciucas.Cu un potential turistic de invidiat, aceasta statiune pune la dispozitia calatorului posibilitati nenumarate de relaxare si destindere – de la drumetie pana la relaxare sufleteasca.
Climatul subalpin, cu aer puternic ozonat, cu veri racoroase (temperatura medie este vara de 16 grade Celsius), o recomanda celor care sufera de astm, de surmenaj fizic si intelectual.
 Localitatea s-a dezvoltat in jurul Manastirii Cheia (ridicata la 1835 si 1839), de doi ciobani din Silistea Sibiului, care si-au vindut turmele de oi si s-au calugarit, unul dintre ei devenind staret. Dezvoltarea localitatii a avut loc mai ales dupa anul 1840, cind a fost construit drumul spre Brasov, prin pasul Bratocea.
  • Manastirea Cheia (intemeiata in secolul al XVIII-lea. Arsa in perioada 1832-1835 si refacuta intre anii 1835-1838. Picturi murale ale zugravului Naum si icoane pictate de renumitul pictor Gheorghe Tatarascu)
  • Casa Memoriala Nicolae Iorga (Valenii de munte)
  • Manastirea Zamfira (Maneciu)
  • Manastirea Suzana (situata la 6km. Pictura interioara este realizata de Gheorghe Tatarascu. Se viziteaza aici si un muzeu cu obiecte de arta bisericeasca veche.)
    Schitul Crasna
 

Alte informatii, link-uri utile


Unitati de cazare in Cheia

Informatii din Cheia


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan