Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Bucovina , Cazare Bucovina,cazare vile pensiuni in Bucovina, vile la cheie vile de lux in Bucovina, turism si vacante de vis in Bucovina , Hotel...
Caută

Bucovina


Hoteluri

Hotel 4 stele Hotel Best Western Bucovina (Bucovina sucevita)
Hotel 3 stele Hotel Complex Turistic Bucovina (Bucovina sucevita)
Hotel 3 stele Hotel Ramona (Bucovina sucevita)
Hotel 3 stele Hotel Sofia (Bucovina sucevita)

Pensiuni

Pensiunea 2 stele Pensiunea PENSIUNEA CASA RODICA (Bucovina )
Pensiunea 3 stele Pensiunea Casa Calin (Bucovina sucevita)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Casa Vero (Bucovina sucevita)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Complex Turistic Hermes (Bucovina sucevita)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Dor de Bucovina (Bucovina sucevita)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Flori de Bucovina (Bucovina sucevita)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Katerina (Bucovina sucevita)

Pensiunea 3 stele Pensiunea Luxor (Bucovina sucevita)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Musatinii (Bucovina sucevita)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Poiana De Vis (Bucovina sucevita)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Tara Fagului (Bucovina sucevita)Vezi mai multe imagini din

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Interior Biserica Bucovina
Biserica Bucovina
Poza Floare din bucovina
Biserica Bucovina
Biserica Bucovina
Biserica Bucovina
Biserica Bucovina
Biserica Bucovina
Biserica intr-o cetate din Bucovina
Biserica Bucovina
Unitate de cazare Bucovina
Biserica Bucovina
Biserica Bucovina
Harta cu Biserici Bucovina

Localizare

Bucovina este printre cele mai atractive si frecventate zone turistice de pe harta României. Nu intamplator de altfel, aceasta zona, vestita astazi in intreaga lume, a fost distinsa in anul 1975 cu premiul international “Pomme d’Or” de catre Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor de Turism, iar multisecularele monumente de arhitectura cu fresce interioare si exterioare din acest colt de tara au fost trecute de UNESCO in lista monumentelor de arta universala.

Descriere

Suceviţa este un sat de munte, răsfirat, aşezat de-a lungul Drumului Naţional 17 A care leagă municipiile Rădăuţi de Câmpulung Moldovenesc. Distanţele relativ mici, pentru epoca modernă, 20 km. până la Rădăuţi, 57 km. până la Câmpulung şi 60 km până la Suceava, fac posibilă o legătură facilă pentru toţi cei care vin şi doresc să viziteze Suceviţa. Locuitorii comunei, pe structuri economice sunt: agricultori, pensionari, muncitori în domeniul exploatării şi prelucrării lemnului şi, mai nou, lucrători în domeniul turismului. În ultimii ani ca urmare a afluenţei de turişti români şi străini s-a mărit numărul locuitorilor care se ocupă cu turismul şi agroturismul. În sat sunt un număr mare de pensiuni agroturistice şi hoteluri cu o capacitate totală de cazare de peste 1000 de locuri.

Afluenţa mare de vizitatori ai Mănăstirii Sucevița şi a împrejurimilor ridică o serie de probleme pentru localitate dar şi pentru comunitate. Una dintre acestea este păstrarea frumuseților naturale în condiţii optime prin asigurarea unei dezvoltări economice controlate şi responsabile, contribuţia comunităţii locale la conservarea şi îmbunătăţirea mediului ambient fiind datoria faţă de cei care ne vor urma. Pornind de la moştenirea culturală locală şi valorificând tradiţiile locale în contextul dezvoltării actuale a comunei, s-au constituit şi pregătit formaţii artistice de amatori la nivel de comună: ansamblul „Cetina” al Şcolii cu clasele I - VIII „Dimitrie Vatamaniuc”, Sucevița și grupul folcloric „Flori de munte” al Căminului Cultural Sucevița. Manifestările locale devenite tradiţionale „Zilele Culturii Suceviţene”, „Târgul de Turism”, „Festivalul Fructelor de Pădure”, „Festivalul de Toacă”, „Balul Gospodarilor” şi „Festivalul Obiceiurilor de Iarnă” sunt tot atâtea prilejuri de afirmare a talentelor locale şi de creştere a coeziunii sociale locale. Concomitent s-a iniţiat un veritabil program de revenire a tradiţiei portului popular local prin „Balul Gospodarilor” şi susţinerea meşterilor care lucrează obiecte de îmbrăcăminte populară, precum şi alte produse de artizanat, îmbogăţirea colecţiei etnografice aflată în incinta Şcolii Generale din comună.

Formaţiile de amatori ale comunei au participat şi la diferite manifestări la nivel judeţean precum şi la programe artistice susţinute în cadrul pensiunilor turistice. Pentru viitor ne propunem o mai mare diversificare a genurilor existente în programele artistice, valorificarea creaţiei populare locale autentice în cadrul manifestărilor artistice, în vederea cunoaşterii moştenirii culturale şi a afirmării tinerelor talente locale.

Atractii turistice, istorice, monumente, muzee

 Puternice nuclee de cultură şi creaţie artistică de la începuturile existentei lor, lăcaşurile Bucovinei îşi continuă menirea prin grija restauratorilor şi a obştilor călugăreşti ce le gospodăresc. Este şi motivul pentru care frescele exterioare ale bisericilor Humor (1535), Moldoviţa (1537), Arbore (1541), Voroneţ (1547), Suceviţa (1596), arhitectura şi pictura mănăstirilor Putna, Dragomirna, Râşca, Slatina, ale bisericilor Pătrăuţi, Bălineşti, Probota, Bogdana, bogatele muzee de artă medievală, frumuseţea peisajului şi a creaţiei artistice populare (arhitectură, port, datini), au concurat la decernarea distincţiei Mărul de Aur (Pomme d’Or) Bucovinei de către Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET), au deteminat înscrierea tezaurului bucovinean în catalogul UNESCO Mari monumente ale lumii. 

 Ele sunt unice in lume prin arhitectura lor ce caracterizeaza epoca de glorie a Moldovei si prin pictura lor exterioara.

 

 

Biserica Arbore a fost ridicata de Luca Arbore intre 2 aprilie si 29 august 1503; pictura interioara si exterioara dateaza din 1541 si a fost realizata de Dragos Coman din Iasi, pictor laic. Hram: Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul. Biserica nu are turla, in schimb are o nisa in interior care era, se pare, destinata clopotelor.

Manastirea Humor este situata in orasul Gura Humorului si are hramul Adormirea Maicii Domnului si Sf. Gheorghe. A fost ridicata la 1530 de jupanul Toader Bubuiog si sotia sa Anastasia, cu bunavointa domnitorului Petru Rares, pe locul unei biserici din secolul XIV, construita de Alexandru cel Bun. Biserica manastirii nu este prima care a avut pictura exterioara din Moldova, dar aceasta s-a pastrat foarte bine, tabloul reprezentativ fiind asediul Constantinopolului, pictura menita sa pastreze vechea credinta ortodoxa. Din pictura interioara este reprezentativ tabloul votiv al familiei domnitorului Petru Rares. Este prima biserica care are pridvor deschis, iar deasupra camerei mormintelor se afla tainita, unde se ascundeau, in timpul navalirilor otomane, odoarele manastirii.

Manastirea Moldovita, amplasata in localitatea Vatra Moldovitei, are hramul Buna Vestire si a fost ridicata la 1410 de Alexandru cel Bun, pe locul unei biserici mai vechi. Biserica manastirii a fost reconstruita in piatra de Petru Rares. Pictura murala exterioara a fost realizata de Toma din Suceava in 1537 si s-a conservat, cu exceptia partii de nord, care a fost degradata din cauza climei. Frescele arata scene din lupta moldovenilor ortodocsi impotriva otomanilor. In 1975 a obtinut trofeul „Pomme d`Or" acordat de F.I.J.E.T. pentru pictura sa unica.

Biserica Patrauti are hramul Sfanta Cruce si a fost ridicata de Stefan cel Mare la 1487. Desi de mici dimensiuni, cladirea este foarte frumos proportionata; pictura interioara deosebit de valoroasa - tabloul votiv cu scena "Plangerii" si „Cavalcada sfintilor militari". Pictura exterioara a fost realizata in 1550 si inca se mai pastreaza.

Manastirea Probota are hramul Sf. Nicolae si a fost ctitorita de Petru Rares la 1530; pictura bisericii, din 1532, interioara (refacuta) si exterioara, care a fost in mare parte distrusa, dar fragmentele starnesc inca admiratia. Judecata de Apoi din pridvor a fost realizata aici pentru prima data in Moldova, introdusa de fratele lui Petru Rares, viitorul Mitropolit Grigore Rosca. Pictura exterioara nu s-a pastrat deoarece tehnicile de fixare a culorilor erau mai putin cunoscute. Arhitectura este reprezentativa pentru Moldova secolului XVI.

Catedrala Mitropolitana din Suceava are hramul Sf. Gheorghe si a fost ridicata intre 1514 si 1522 de domnitorii Bogdan III si de fiul sau Stefanita. Adaposteste racla de argint cu moastele Sf. Ioan cel Nou. Picturi murale remarcabile, cum ar fi pe latura vestica in registrul superior, patru scene din viata Sf. Ioan cel Nou pictate in 1895.

Manastirea Sucevita se afla in localitatea Sucevita si a fost ridicata de Mitropolitul Gheorghe Movila si fratii sai Ieremia si Simion Movila in 1584. Planul bisericii este specific perioadei lui Stefan cel Mare (pronaos, naos si altar, la care se adauga pridvor si gropnita). Sucevita este cea mai completa din punct de vedere arhitectonic si al picturilor interioare si exterioare. Pictura a fost realizata de Ion Zugravul in 1596. Culoarea dominanta a picturii este verdele. Aici se afla mormintele Movilestilor. Pictura exterioara este cea mai bine pastrata, inclusiv pe latura de nord, unde este Scara Virtutilor - o antiteza intre bine si rau, Rugaciunea tuturor Sfintilor, o tema unica. Fatada sudica are reprezentat Arborele lui Iesei, Acatistul Maicii Domnului. Biserica este cea din urma realizata cu pictura exterioara de aceea a fost considerata de francezul Paul Henry "testament al artei moldovenesti".

Manastirea Voronet este situata in localitatea Voronet, parte din orasul Gura Humorului si are hramul Sf. Gheorghe. Ridicata de Stefan cel Mare in 1488, intre 26 mai si 14 septembrie, in stilul caracteristic. Nu are camera mormintelor. Renumita in intreaga lume pentru „albastrul de Voronet" si pentru scena intruchipata pe fatada de vest, a Judecatii de Apoi. Aceasta pictura este impartita in mai multe registre, in partea superioara a ansamblului fiind Dumnezeu Tatal, registrul mijlociu cuprinde icoana Deisis - Iisus Hristos incadrat de Maica Domnului in partea dreapta si Sf. Ioan Botezatorul in stanga, icoana bizantina. In al treilea registru se afla Duhul Sfant in chip de porumbel. Adaposteste mormintele pustnicului Daniil Sihastru, duhovnicul lui Stefan cel Mare si al Mitropolitului Grigore Rosca. Alte picturi: Arborele lui Iesei; profetii Vechiului Testament sunt incadrati de filosofi: Aristotel, Platon, Pitagora, Socrate. In naos, tabloul votiv al lui Stefan cel Mare, impreuna cu Doamna Maria Voichita si Bogdan, mostenitorul tronului.

Alte monumente din Bucovina

Manastirea Dragomirna a fost ridicata de Anastasie Crimca - lucrarile au inceput in 1602 si s-au terminat in 1609; hramul: Pogorarea Sfantului Duh (Rusaliile). Biserica manastirii are o structura ingusta si alungita, monumentala prin combinarea elementelor gotice cu cele de arta romaneasca.

Manastirea Putna, prima ctitorie a lui Stefan cel Mare, a fost conceputa ca necropola domneasca. Construita intre 1466 - 1469. Aici este mormantul domnitorului Stefan cel Mare si Sfant si mormintele a doua dintre sotiile sale: Maria Voichita si Maria de Mangop.

Biserica Bogdana din Radauti este cel mai vechi monument din piatra din Moldova ridicat in a doua jumatate a secoluluial XIV-lea de catre Bogdan I, intemeietorul Moldovei. Biserica este foarte simpla, o bazilica adaptata cultului ortodox, formata din pronaos, naos, altar. Biserica nu are turla.

Biserica din Balinesti are hramul Sf. Nicolae si inca isi mai pastreaza pictura exterioara, dar este foarte deteriorata. Construita in a doua jumatate a secolului al XV-lea, are o arhitectura specifica pentru epoca lui Stefan cel Mare si Sfant.


Unitati de cazare in Bucovina

Informatii din Bucovina


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan