Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Breaza, Unitati de Cazare In Breaza, Hoteluri Vile Pensiuni In Breaza , Hotel Lac de Verde, Vila Bamboo, Vila El Gre, Cazare la mare, Cazare Litoral 2015, oferte cazare hoteluri litoral, cazare la munte, cazare ieftina particulari, oferte cazare vile pensiuni hoteluri apartamente pe litoral 2015 la mare si la munte, turism vacanta sejur litoral, cazare ieftina la munte si la mare. -...
Caută

Breaza


Hoteluri Breaza

Hotel 3 stele Hotel Lac de Verde (Breaza)

Vile Breaza

Vila 4 stele Vila Bamboo (Breaza)
Vila 3 stele Vila El Gre (Breaza)Vezi mai multe imagini din

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Harta ce indica spre Vila Verde
Panorama Munti din Braza
Muntii Fgarasi
Cazare in vila din Braza

Localizare

In partea de sud a muntilor Bucegi si Garbova, in plina zona subcarpatica, pe o terasa situata in dreapta Prahovei, la 103 km departare de capitala tarii, se gaseste asezata statiunea balneo climaterica Breaza.
Datorita amplasarii geografice la altitudinea de 500-600 m pe minunata vale a Prahovei, statiunea balneoclimaterica Breaza beneficiaza de un climat continental - temperat, moderat volativ, fara prea mari contraste ale principiilor parametrii meteorologici.
Statiunea balneoclimaterica Breaza este foarte asemanatoare din punct de vedere al aerului cu cel al vestitei statiuni elvetiene Davos si ofera minunate trasee de plimbare si drumetii.

Descriere

Statiunea balneoclimaterica Breaza este preferata de persoanele ce cauta un concediu relaxant in mijlocul naturii, unde pot uita de grijile cotidiene si se pot dedica totalmente activitatilor preferate de relaxare, drumetii s.a. Clima modernata, aerul pur lipsit de alergogeni, pitoresul asezarii, apropierea de Bucuresti – sunt doar cateva avantaje. Raul Prahova strabate localitatea de la nord la sud si desparte statiunea Breaza, de cartierele Podu Corbului, Nistoresti si Frasinet. Orasul este asezat la sud de orasul Comarnic si la nord-vest de Campina, avand drept vecine comuna Cornu la est si comunele Adunati si Talea la vest.Statiunea balneoclimaterica Breaza se afla la circa 95 km de Bucuresti si circa 20 km de Sinaia.

Va puteti bucura de salcii si arini imprastiati pe malurile raului Prahova si ale afluentilor sai, de paduri de amestec: molid, brad, pin, fag apar ca niste mici pete de culoare in zona de contact dintre dealuri si munte. Padurile de fag se gasesc pe suprafete mult mai mari in Valea Morii, Cheia Provitei si pe versantul estic al dealului Sinoiu. Un numar foarte mare de tipuri de plante din flora specifica zonei subcarpatice acopera pasunile si fanetele. In localitatea vecina – Campina – se poate vizita Castelul Iulia Hasdeu.

 

Atractii turistice, istorice, monumente, muzee

Statiunea balneoclimaterica Breaza detine obiective de interes turistic deosebit, legate de trecutul istoric al localitatii si de activitatea unor personalitati culturale care au trait si creat aici. Astfel, remarcam urmatoarele obiective turistice:
- Casa de Cultura Ion Manolescu - unde functioneaza Bibiloteca oraseneasca, expozitia cu lucrari de arta din colectia Nicolae Barascu, Fundatia culturala Ion Manolescu.
- Crucea Eroilor de pe Dealul Gurga
- Monumentul din str. Libertatii - Obelisc cu vultur
- Monumentul din Gura Beliei - Obelisc cu vultur
- Monumentul din curtea scolii Valea Tarsei - Obelisc cu cruce
- Monumentul din Podul Vadului - Troita din lemn
- Biserica din centru cu hramul Sfantul Nicolae fondata in anul 1777
- Biserica din Breaza de Jos, cu hramul Sfantul Gheorghe si Adormirea Maicii Domnului, ctitorita in anul 1830
 

Alte informatii, link-uri utile


Unitati de cazare in Breaza

Informatii din Breaza


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan