Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Baia Sprie, Maramures, , Cazare la mare, Cazare Litoral 2015, oferte cazare hoteluri litoral, cazare la munte, cazare ieftina particulari, oferte cazare vile pensiuni hoteluri apartamente pe litoral 2015 la mare si la munte, turism vacanta sejur litoral, cazare ieftina la munte si la mare. - , Alege cele mai bune oferte turistice si rezerva acum., - Cazare Litoral 2015, cazare la mare,cazare Eforie nord,Hoteluri Eforie Nord, Vile Pensiuni Apartamente litoral, cazare ieftina la mare Eforie Nord Mamaia Neptun Eforie Sud Costinesti Jupiter Saturn 2 Mai Vama Veche
Caută

Maramures, Baia SprieVezi mai multe imagini din

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Biserica Coborarii Sfantului Duh
Asfintit de soare Baia Sprie
Cetatea lui Stefan Bathory din Baia Sprie

Descriere

Orasul Baia Sprie (Felsőbánya - in limba maghiara, Mittelstadt - in limba germana) este situat in judetul Maramureş, la poalele Munţilor Gutâi, pe valea raului Săsar, la 500 m altitudine, la o distanta de 10 km de municipiul Baia Mare. Localitatea Baia Sprie are aproximativ 15800 locuitori si trei localitati in subordine administrativa (Chiuzbaia, Satu Nou de Sus, Tăuţii de Sus).

Asezarea Baia Sprie este atestata documentar din anul 1329 sub numele de Medius Mons, mai tarziu in 1384 figurand ca si Medii Montis iar in 1390 ca si Felsőbánya. In 1523 este deja mentionat ca si oppidum.

Dezvoltarea orasului este strans legata de existenta unor bogate zacaminte de metale pretioase (aur, argint). De altfel si numele Baia Sprie pare sa derive din conditiile grele de minerit din minele de aici - Baia insemnand mina iar Sprie se deriva din latinescul Asper care inseamna aspru.

In prezent orasul Baia Sprie este un oras dinamic in plina dezvoltare si cu o serie de obiective turistice care nu trebuie sa lipseasca din itinerarul dvs. prin Maramureş, cum ar fi Staţiunea Mogoşa, Staţiunea Şuior, Lacul Albastru.


Informatii din Baia Sprie


Meteo Romania

Curs valutar 

  • USD - 3.78 RON USD - 3.78
  • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan