Warning: Illegal string offset 'randomOrder' in /home/razvang/public_html/modcomp/unitReserv/include/unitReservUnitsDb.php on line 238
Arieseni, Cazare Arieseni | Pensiuni Arieseni | Turism Arieseni | Hoteluri Arieseni | Cazare Muntii Apuseni | Pensiuni Muntii Apuseni | Hoteluri...
Caută

Arieseni


Hoteluri Arieseni

Hotel 3 stele Hotel Four Seasons (Arieseni)

Pensiuni Arieseni

Pensiunea 3 stele Pensiunea Aries (Arieseni)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Casa Noastra (Arieseni)
Pensiunea 3 stele Pensiunea Casa Verde (Arieseni)
Pensiunea 2 stele Pensiunea Moara Titului (Arieseni)

Vile Arieseni

Vila 3 stele Vila Cabana pentru Pretentiosi (Arieseni)
Vila 3 stele Vila Vank (Arieseni)Vezi mai multe imagini din

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Partie Arieseni
Cabana Arieseni

Localizare

 Comuna Arieseni se afla la granita dintre judetele Alba si Bihor, la o altitudine de 950 m, reprezentand un punct de plecare in traseele de escaladare si drumetie din Muntii Apuseni. Aici se gasesc unitati de cazare pregatite pentru cazarea turistilor in cautare de partii de schi si escaladare de munti.

  

Descriere

Pe timp de iarna, aceste locuri sunt asaltate de turisti din judetele învecinate si din toată tara, de fapt, care vin aici pentru practicarea sporturilor de iarna, relaxare si pentru peisajele calde ale Apusenilor.
Durata medie a sezonului de schi în aceasta regiune se intinde din luna decembrie pană in martie/aprilie. Cea mai renumita partie de schi din aceasta zona este partia de schi Vartop, foarte bine îngrijita si dotata cu teleschi şi utilaje de intreţinere a zapezii. Lungimea totala a partiei este de 1 000 de metri, cu o diferenta de altitudine de 200 m, grad de dificultate mediu, beneficiind şi de instalatie de nocturna. Daca nu aveti echipament pentru schi sau pentru alte sporturi de zapada puteti inchiria echipamente de schi pentru practicarea acestor sporturi.  

Atractii turistice, istorice, monumente, muzee

 O parte din obiectivele turistice din zona Arieseni, Vartop si Garda sunt:

 • Ghetarul Scarisoara - Fomatiunea cea mai cunoscuta din Muntii Apuseni este Ghetarul de la Scarisoara. Se cunosc documente  potrivit carora  coborârea în Ghetarul de la Scarisoara  era înlesnita înca de pe la mijlocul secolului XIX prin scari de  lemn montate la intrare. În 1863 apar primele informatii stiintifice  pe care la datoram  lui A. Schmidl. Un studiu mai amplu îl datoram lui E. Racovita  1927 si care va releva  cu aceasta ocazie  interesul  stiintific deosebit al pesterii. Având un volum de gheata  de 75.000 mc si care dainuie de peste 4.000 ani, Ghetarul de la Scarisoara este unic în România, vizitarea este posibila numai în sectorul superior (cel inferior este lipsit de gheata).
 • Pestera Ursilor - PESTERA URSILOR DE LA CHISCAU - A fost descoperita  ca urmare a deschiderii artificiale a golului subteran  în urma lucrarilor de exploatare a calcarului în cariera de la Chiscau.
  Pe baza studiilor complexe întreprinse de Institutul de Speologie «E. Racovita» în  colaborare cu Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea  se stabilesc solutiile cerute de aceasta amenajare  si masurile specifice de  protectie, iar la 16 iulie 1980 Pestera Ursilor intra în circuitul turistic al tarii ca cea dintâi cavitate subterana amenajata la nivelul tehnicii mondiale. Aceasta pestera prezinta forme carstice de o mare  varietate si bogatie si mai ales este renumita pentru numeroasele schele ale Ursului de Caverna –«URSUS SPELAESUS» (este vizitata de peste  100.000  vizitatori pe an).
  Galeriile Pesterii Ursilor au forma aproape rectilinie, sunt dispuse pe doua etaje, însumând o lungime de 1500 m. Nivelul superior fosil are o lungime de 488 m si este amenajat pt. circulatia turistica, iar cel inferior, temporar activ, lung de 521 m, este declarat rezervatie stiintifica.  Traseul turistic propiu-zis ofera vizitatorilor chiar de la intrare, posibilitatea de a admira o extraordinara gama de formatiuni stalactitice si stalagmitice, variate ca marime si forme, baldachine si gururi. Formatiuni stalactitice cum sunt aici, asa numitele baldachine, ce pot fi întâlnite în putine pesteri din lume dau un aspect fermecator pesterii. Atmosfera de basm este întregita de stalagmitele fosile, extrem de dantelate si având grosimi de peste 1m, de stalactitele excentrice, foarte rare, provocate de deplasarea coloanelor de picaturi alimentare, de stalactitele de tip "macaroane" ori de depunerile numite "vermiculatii", printre cele mai frumoase aflate în pesterile din România.
 • Groapa Ruginoasa - este un fenomen cu totul  aparte. Ea este o imensa ravinare sapata pana in creasta culmii care inchide spre sud Valea Seaca, cu adancime de peste 100 m si un diametru de peste 600 m. Pe toata suprafata ei, un proces de eroziune a scos la zi stratele de coartite, a caror culoare rosie-violacee confera zonei un aspect cu totul aparte, ea aparand de la mari departari ca o rana deschisa in trupul muntelui.
       Interesant este faptul ca eroziunea lucreaza si astazi foarte activ, sapand regresiv si marind rapid dimensiunile la Groapa Ruginoasa. De altfel, urmarind hartile vechi, se constata ca eroziunea a avansat  rapid cu o viteza extraordinara, acum 80 de ani locul nefiind marcat decat printr-o vaiuga foarte mica.
      Astazi Groapa Ruginoasa, cu aspectul sau fantastic care sugereaza un colt din Canionul Colorado este un adevarat laborator morfologic.
  

Alte informatii, link-uri utile


Unitati de cazare in Arieseni

Informatii din Arieseni


Meteo Romania

Curs valutar 

 • USD - 3.78 RON USD - 3.78
 • EUR - 4.67 RON EUR - 4.67

 

Developed by Hagau Ioan